De burgemeester bij de pop-upbus.
De burgemeester bij de pop-upbus. Foto: Gemeente Laren

Papageno pop-upbus staat elke vrijdag in Laren

LAREN Burgemeester Nanning Mol ging afgelopen vrijdag op bezoek bij de Papageno pop-upbus waar jongeren met autisme onder meer zelfgemaakte appeltaarten, koekjes, schilderijen en bakjes verkopen.

“Dit is echt heel mooi initiatief", laat burgemeester Nanning Mol weten.
"De coronatijd heeft veel effect op de samenleving, vooral op kwetsbare groepen. Jongeren met autisme hebben in deze coronatijd minder kans om zich te ontwikkelen en om in contact te komen met gasten en om verbinding te zoeken. Samen met enthousiaste vrijwilligers zochten ze naar een oplossing hiervoor. Deze pop-upbus is daar het creatieve resultaat van en ik heb twee smakelijke soepen mee naar huis genomen.”

Zelf gemaakt

Met een aankoop uit deze bus verzeker je je van heerlijke traktaties én van originele creatieve cadeautjes voor de feestdagen, die de Papageno-jongeren zelf gemaakt hebben. Bovendien help je de jongeren van het Papageno Huis in hun ontwikkeling, zowel sociaal als creatief.

Papageno Huis
Voor jongeren met autisme valt het vaak niet mee een plek te vinden in de maatschappij. Om ze op weg te helpen én houvast te geven is het Papageno Huis opgericht. De jongeren kunnen daar terecht voor activiteiten, dagbesteding en werkervaringsprogramma’s. Bovendien zijn er in het huis appartementen waar twaalf jongeren leren zelfstandig te wonen.

Tot eind van het jaar

De Papageno pop-upbus staat op vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur op de Brink, bij de voormalige standplaats bloemenstal, tegenover de Nieuweweg.
De bus staat er tot eind van het jaar.

Voor meer informatie kun je kijken op www.papageno.nl. Via het kopje ‘blog' (bovenaan) lees je meer over de Papageno pop-upbus.