WW-uitkeringen blijven licht schommelen

BEL Het aantal toegekende WW-uitkeringen in de arbeidsmarktregio Gooi en Vechtstreek is in oktober weer iets gestegen ten opzichte van de vorige maand. In deze regio telde UWV in oktober 4.572 WW-uitkeringen.

Dit is een stijging met 2 procent ten opzichte van september. Landelijk bleef het aantal WW-uitkeringen nagenoeg gelijk. Dit betekent dat er (nog) geen grote stijging van het aantal WW-uitkeringen in de regio Gooi en Vechtstreek zichtbaar is. Het zijn er 89 meer dan een maand eerder. Aan de daling, die begon na de maand mei, kwam in oktober voorlopig wel een eind. In vergelijking met vorig jaar steeg het aantal WW-uitkeringen in Gooi en Vechtstreek met 890, ofwel 24,2 procent. In oktober deed zich met name een stijging in de horeca en catering voor en was er een daling in de sector Bank en Verzekeringswezen.
Door de coronacrisis raken veel mensen hun baan kwijt en is het niet altijd makkelijk om ander werk te vinden. De vaardigheden van werkzoekenden komen mogelijk goed van pas in een baan waar zij nog niet aan hebben gedacht. Om werkzoekenden zo goed mogelijk te ondersteunen bij het vinden van (ander) werk bracht UWV verschillende publicaties met overstapberoepen uit. Dit betreft overstappen naar beroepen die mensen de afgelopen jaren hebben gemaakt en die op dit moment betere baankansen bieden. UWV deed dit voor zestien beroepsgroepen.