Wethouder Wilma de Boer-Leijsma (l) reikt de erespeld uit aan Monique Kropman in het Huis van Eemnes.
Wethouder Wilma de Boer-Leijsma (l) reikt de erespeld uit aan Monique Kropman in het Huis van Eemnes. Foto: Gemeente Eemnes

Gouden K voor Monique Kropman

EEMNES Monique Kropman uit Eemnes heeft dit jaar de Gouden K ontvangen. Deze onderscheiding van de Stichting Kunstweek wordt toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars.

Per jaar worden er maximaal tien Gouden K’s toegekend. Monique Kropmans ontving afgelopen donderdag van wethouder Wilma de Boer de erespeld die bij de uitverkiezing hoort voor haar vele vrijwilligerswerk op het gebied van kunst en cultuur.

Veelzijdige vrijwilliger

"Monique is een zeer veelzijdige vrijwilliger die haar hart heeft verpand aan kunst en cultuur. Zonder Monique waren er veel exposities en evenementen niet tot stand gekomen”, aldus de wethouder. “De gemeente Eemnes vindt het heel belangrijk dat kunst en cultuur voor iedereen bereikbaar is en op een toegankelijke manier wordt aangeboden, zoals Monique dat doet. Ze is een veelzijdige duizendpoot die haar sporen verdiend heeft. Zo heeft ze als vrijwilliger exposities georganiseerd en, samen met andere vrijwilligers, het Rondje Cultuur in het Huis van Eemnes waar inwoners gratis kennis kunnen maken met allerlei uitingen van kunst, cultuur en erfgoed. Ook is Monique de drijvende kracht achter de tentoonstellingen voor de BEL Art kunstcommissie in het gemeentehuis."
De gemeente Eemnes heeft Monique voorgedragen voor de Gouden K. De juryleden en het bestuur van de stichting hebben uiteindelijk bepaald dat Monique een Gouden K heeft verdiend. In voorgaande jaren werden de erespelden behorend bij de toegekende Gouden K’s tegelijkertijd uitgereikt tijdens de Nationale Kunstweek in november.
Door de coronamaatregelen was het dit jaar anders en ontving Monique het speldje in het Huis van Eemnes.