Kans maken op een kerstpakket of trofee kan dit jaar met feestelijke verlichting in Blaricum.
Kans maken op een kerstpakket of trofee kan dit jaar met feestelijke verlichting in Blaricum. Foto: Enter Media

Wie heeft mooiste en leukste kerstverlichting?

BLARICUM Raadslid Han Landman van Hart voor Blaricum deed onlangs een oproep om alvast de kerstverlichting voor de feestdagen op te hangen en veel inwoners van Blaricum hebben dat ook gedaan.

Deze actie is opgezet om in deze coronaperiode wat eerder en meer licht uit te stralen en nu kan er ook een prijs gewonnen worden.

Ledverlichting

“Vanuit alle dorpsdelen kwamen er positieve berichten binnen en werd er direct gereageerd. Huizen, tuinen, struiken en bomen werden versierd met lichtjes. Gelukkig wel met veel energiebesparende ledverlichting”, laat Han Landman weten.

Drie wijken

“Door de enorme hoeveelheid positieve reacties kwam ik op het idee om de mooiste, origineelste en leukste verlichting te kiezen.” Inmiddels is daartoe een onafhankelijke jury geïnstalleerd vanuit de drie wijken Bijvanck, Dorp (inclusief Bouwvenen) en Blaricummermeent.

Jury
De jury bestaat uit Loets Drenth, Rink Jan Slotema en voorzitter Wendy Bolhaar. Het drietal gaat de komende dagen op pad om per wijk een keuze te maken om zo de mooist verlichte tuin te bepalen. De prijswinnaars worden beloond met een kerstpakket dat beschikbaar is gesteld door diverse Blaricumse ondernemers.

KerstBel Trofee

Ook wordt uit deze drie het allermooiste (led)lampjeskunstwerk beloond met de originele Hart voor Blaricum KerstBel Trofee. “Dus als jullie de komende periode fotograferende mensen voor de tuin zien, is de kans groot dat het de jury is die bezig is met de beoordeling. Dus check de komende periode nog even of alle lampjes branden, je weet maar nooit.”

Het is de bedoeling dat de jury op maandag 7 december klaar is met het kiezen van de mooiste kerstversiering en dan aan de prijswinnaar per wijk het kerstpakket gaat aanbieden. Doe je ook mee met de actie om in deze duistere tijden de origineelste en leukste verlichting op te hangen? Wie weet win jij het kerstpakket.