Burgemeester Pieter Broertjes ontving het eerste exemplaar.
Burgemeester Pieter Broertjes ontving het eerste exemplaar. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Gooisch Kookboek is een mooi cadeau voor kerstdagen

BEL Martin Houwen van 't Gooisch Friethuys in Hilversum heeft het kookboek bedacht, want iedereen mist de horeca en de horeca mist de gasten. Om de gasten en horeca toch bij elkaar te brengen is het Gooisch Kookboek ontstaan.

Martin bracht diverse horecaondernemers uit ‘t Gooi bij elkaar om het boek samen te stellen. In het Gooisch Kookboek staan 46 toonaangevende restaurants uit ‘t Gooi, zoals café Het Bonte paard en restaurant Maximiliano uit Laren en restaurant Bruis en Bistrot Chapeau uit Blaricum, met de favoriete gerechten van hun chef-koks.

Heerlijke recepten

De koks hebben speciaal voor het kookboek een signature dish bereid voor elke smaak en voorkeur met vlees, vis en vegetarisch. Ook staan er heerlijke tips en recepten in voor een perfecte borrelavond. De recepten bekijk je in het kookboek met mooie foto’s en met wijntips van de Gooise wijnhandel Il Divino.

Lokale ondernemers

De opbrengst van het kookboek komt ten goede aan de deelnemende lokale horecaondernemers. Het is namelijk geen geheim meer dat de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus veel ondernemers zeer hard hebben getroffen. In de retail en nadrukkelijk ook in de horeca vallen rake klappen.

De recepten bekijk je in het Gooische Kookboek met mooie foto’s

Eerste exemplaar

Martin gaf dinsdag het eerste exemplaar van het Gooisch Kookboek aan burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum in zijn zaak 't Gooisch Friethuys.

Creatieve oplossingen

Net als tijdens de eerste golf staan ook veel (horeca)ondernemers hun mannetje en komen ze met allerlei creatieve oplossingen om deze domper opnieuw zo goed en zo kwaad als het kan het hoofd te bieden. “Het is fijn en goed om te zien dat veel van onze horecaondernemers in deze moeilijke tijden zo veel creativiteit laten zien en het beste maken van deze onvoorziene situatie”, vertelt Jorine de Soet, centrummanager van Hilversum. “Er is door veel ondernemers ook nu weer zeer snel geschakeld. Afhalen en thuisbezorgen is snel geïmplementeerd en vaak ook op een zeer originele wijze.”

Kopen of bestellen

Het boek is te koop voor 14,95 euro bij De Blaricumse Boekhandel aan de Dorpsstraat 12 in Blaricum en bij Primera aan de Laarderweg 24G in Eemnes. Ook kan het boek besteld worden via www.gooischkookboek.nl en heb je de bestelling binnen vijf (werk)dagen in huis.