Met een kaartje aan de deur? Dat is geen bezorger van ons

BEL December is amper begonnen of de eerste meldingen van nepbezorgers zijn alweer binnen.

Zij doen zich voor als bezorgers van onze huis-aan-huisbladen, maar dat zijn ze niet. Laarder Courant de BEL laat de bezorgers namelijk niet langs de deuren gaan in verband met het coronavirus. Later deze maand valt er samen met de krant een kerst- en nieuwjaarsflyer in de bus. Daarop staat een QR-code waarmee een extraatje kan worden overgemaakt naar de bezorger. De opbrengst wordt op basis van het adres aan de eigen bezorger gekoppeld.


Flink meer nieuwe corona- besmettingen

BEL "De tijdelijke daling van vorige week is echt verleden tijd. Het aantal positief geteste mensen neemt dagelijks toe." Dat is de trieste constatering na zeven dagen tellen.

Het aantal positieve meldingen in de regio ligt de afgelopen week met 511 meldingen aanzienlijk hoger dan vorige week (313). De besmettingen komen voor in alle leeftijdsgroepen. Ook veel tieners zitten momenteel thuis vanwege het virus, maar het is niet zo dat middelbare scholen in ‘t Gooi en de Vechtstreek dicht moeten. "Het is heel belangrijk dat we ons nu aan de maatregelen houden", aldus GGD-woordvoerder Irma Laméris. "Het merendeel houdt zich nog steeds heel goed aan die regels, maar het wordt wel allemaal wat losser.” Het aantal mensen dat zich laat testen is, volgens de verwachting, ook in deze regio toegenomen. Waren er vorige week in de teststraten van de GGD in Bussum en Huizen bijna 5000 mensen getest, afgelopen week waren dat er ruim 6300. De capaciteit in de teststraten is volgens de GGD ruim voldoende om deze extra stroom aan te testen personen aan te kunnen.