Dit jaar geen Nieuw Jaars Zit Blaricum

BLARICUM Het evenement Nieuw Jaars Zit Blaricum in het Gooimeer gaat dit jaar niet door.

“Door de coronamaatregelen krijgen we niet de benodigde vergunning”, laat Henk van den Bergh, een van de organisatoren, weten.

”Zeven jaar geleden was het de eerste keer dat dit evenement werd opgezet. Plonsclub Blaricum, een groep van rond de 120 man die vaak in de winter buiten in het Gooimeer bij Blaricum te vinden is, heeft dit de afgelopen twee jaar samen met Health Center Fit georganiseerd.”

‘Plonsen’ in het water

"We organiseren dit evenement samen met vrijwilligers en sponsors en zo'n 250 deelnemers laten zich voor enkele minuten in het water zakken in de eerste week van het nieuwe jaar. Helaas dus niet in 2021. Achter de schermen gaan we gewoon door met ‘plonsen' en hopelijk kan het evenement volgend jaar wel plaatsvinden, want Nieuw Jaars Zit Blaricum wordt steeds populairder en het aantal deelnemers blijft groeien.


Digitaal spreekuur voor hulp bij donor- registratie

BEL Bibliotheek Laren-Blaricum aan de Brink 29 in Laren helpt mensen met vragen over de donorwet.

Op 1 juli 2020 is de donorwet veranderd. Met deze wet komt iedereen in Nederland vanaf achttien jaar in het Donorregister. Het is belangrijk dat je zelf een keuze maakt. Heb je nog geen keuze ingevuld? Dan heb je brieven ontvangen met de vraag om dat alsnog te doen.

Inloopspreekuren
Heb je vragen over de Donorwet? Of hulp nodig bij het digitaal invullen van je keuzes? Wij houden een speciaal spreekuur rondom donorregistratie op maandag 14 december van 13.00 tot 14.00 uur

Telefonische spreekuur
Kom je liever niet naar de bibliotheek, maar wil je toch hulp? De bibliotheek heeft ook een telefonisch spreekuur. Bel dan naar 035-525 74 10.

Meer informatie staat op www.donorregister.nl.