Woonzorgvilla klaar voor appartementen

BLARICUM Aan de Prins Hendriklaan 26 in Blaricum is een woonzorgvilla gebouwd waarin 28 luxe huurappartementen een plek hebben gekregen.

Tot op heden was het voor de toekomstige bewoners echter nog niet mogelijk om deze appartementen te betrekken. Op verzoek van de rechtbank Midden-Nederland heeft de gemeente de voorbereidingsprocedure opnieuw doorlopen en afgerond. Aansluitend is ook de omgevingsvergunning verleend en de procedure is opnieuw doorlopen met de gelegenheid om geboden zienswijzen in te dienen op het ontwerpbesluit. De binnengekomen zienswijzen, ingediend door negentien omwonenden, zijn na bestudering door het college ongegrond verklaard, omdat ze niet overeenkomen met de juridische weigeringsgronden. Het college heeft de omgevingsvergunning verleend, maar er kan door indieners van een zienswijze een beroep worden gedaan. Inmiddels kan de vergunninghouder de appartementen voor bewoning in gebruik nemen.


Stappen na MIRT-overleg

BEL Er worden landelijk belangrijke stappen gezet voor de regio Gooi en Vechtstreek over (snel)wegen en de situatie op en rondom het spoor, bouwen en wonen.

Dit is de uitkomst van besluitvorming van het Rijk in het overleg MIRT, het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport. Het Rijk heeft de intentie uitgesproken voor een financiƫle impuls voor het reconstrueren van het kruispunt op de A27 onder aan de afrit Eemnes. Daarnaast wordt, door middel van een zogeheten MIRT-verkenning, onderzocht of er een verbreding mogelijk is van de A27 tussen Almere Haven en knooppunt Eemnes. Het Rijk heeft budget toegezegd voor extra fietsenstallingen bij station Naarden-Bussum. Verder wordt gekeken naar een IJmeerverbinding. Een lightrail is hierbij een kansrijke oplossing. De verbinding draagt bij aan het verminderen van toekomstige knelpunten op de A6 en A1; er wordt tot najaar 2021 onderzoek gedaan. Samen met ProRail wordt ingezet op verbetermogelijkheden voor reizigers die een langere overstap- of reistijd gaan ervaren per 2030 op de verbindingen naar Amsterdam Centraal vanuit Almere en Hilversum.