Vol enthousiasme begonnen de leerlingen met de sponsorloop.
Vol enthousiasme begonnen de leerlingen met de sponsorloop. Foto: © Bob Awick

Sponsorloop voor de Voedselbank Huizen

BLARICUM De leerlingen van de Openbare Basisschool Blaricum hebben maandag, samen met Radio 538, een speciale sponsorloop gerend voor de voedselbank in Huizen met een opbrengst van 4.685 euro.

"Elk jaar ondersteunen we een goed doel tijdens de decembermaand", vertelt Marlien Hammink, locatiemanager van Openbare Basisschool Blaricum.

Voedselbank

"Dit jaar is het goede doel de voedselbank in Huizen met een sponsorloop en het inzamelen van voedsel. We hoorden dat Radio 538 met de 'Missie 538' ook een actie had opgezet voor de voedselbanken en we hebben contact met ze opgenomen om te kijken of we dit samen konden oppakken. En dat is gelukt."

Een stempel

"538-dj Bas Menting gaf het startsein voor de sponsorloop en heeft de kinderen ook aangemoedigd tijdens het rennen. Op het schoolplein hing een overweldigende en energieke sfeer. De kinderen hadden er echt zin in om de rondjes rond de school te rennen. Voor elk rondje kregen ze een stempel die de opa's en oma's sponsorden met een vast bedrag. Dus hoe meer rondjes, hoe hoger het sponsorgeld. De kinderen vonden het geweldig om de rondjes te rennen om zo veel mogelijk geld op te halen voor de voedselbank."

538-dj Bas Menting gaf het startsein voor de sponsorloop

Echt geweldig

"De kinderen hebben tot nu toe maar liefst 4.685 euro bij elkaar gerend. Wat echt een geweldig mooi bedrag is. Daarnaast hebben de leerlingen ook veel voedsel ingezameld. Als school vinden we het echt fantastisch dat de kinderen zich zo hebben ingezet voor de voedselbank om mensen, vooral in deze moeilijke coronaperiode, te kunnen helpen met geld en voeding."

Bijna één miljoen mensen leven in Nederland onder de armoedegrens en de voedselbank helpt deze mensen met voedselpakketten.