ZorgKeeper op bezoek bij meneer Van der Zwaag.
ZorgKeeper op bezoek bij meneer Van der Zwaag. Foto: ZorgKeeper

ZorgKeeper is dé helpende hand voor hulpbehoevenden in 't Gooi

BEL In deze tijd kunnen veel mensen wel wat ondersteuning gebruiken, bijvoorbeeld in het huishouden, bij het boodschappen doen of voor gezelschap. ZorgKeeper is dé organisatie die deze hulp volledig coronaproof aanbiedt in 't Gooi.

Met verschillende diensten zorgt ZorgKeeper ervoor dat mensen zelfredzaam zijn en mantelzorgers rust hebben om bij te komen. "Door ons ruime en gemêleerde aanbod zijn wij echt in staat om voor elke cliënt de perfecte match te realiseren”, legt Nadja Haagsma, sociaal ondernemer bij ZorgKeeper, uit. "Wij ondersteunen bij niet-medische activiteiten. Denk hierbij aan typische mantelzorgtaken die vaak door familie of vrienden worden opgepakt zoals ondersteuning na een ziekenhuisopname, hulp bij dementie, maar ook een gezellig praatje met een kopje thee. Het sociaal-emotionele aspect is vaak het belangrijkste. Onze zorgkeepers beschikken dan ook over een sensitieve 'antenne' en zijn heel prettig in de omgang. Het geeft veel voldoening om mensen te helpen zodat ze weer kunnen meedoen in de samenleving. Zeker in deze tijd, waar eenzaamheid op de loer ligt.”
Door brede maatschappelijke ontwikkelingen zijn mantelzorg en hulp van vrijwilligers soms niet toereikend om aan de vraag te voldoen. ZorgKeeper kan daarentegen direct ondersteuning bieden, tijdelijk of structureel, en op de momenten dat het de hulpvrager uitkomt. "Hiermee is het een passende aanvulling op de vaak al aanwezige informele hulp. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Juist de samenwerking maakt de ondersteuning betekenisvol."

Ondanks dat ZorgKeeper nog maar een jaar bestaat, heeft de organisatie al in veel gevallen een oplossing kunnen aanbieden, variërend van het tegengaan van overbelasting bij mantelzorgers en eenzaamheid onder ouderen tot aan het reduceren van verzuim en burn-out bij werkgevers en het bieden van extra handen in zorginstellingen. Communicatie is hierin de sleutel. "Onze aanpak is onderscheidend doordat we zeer betrokken zijn en blijven bij onze cliënten en onze zorgkeepers persoonlijk spreken. We merkten dat er in 't Gooi behoefte was aan service en toegankelijkheid. Veel grote organisaties zijn hier niet goed op afgestemd waardoor zij de verbinding met de cliënt en de medewerkers verliezen. Daarnaast ontvangen zorgkeepers een passende beloning voor de waarde die zij leveren in plaats van dat er een groot deel aan overhead en management besteed wordt.”

Een zorgkeeper is gemakkelijk en snel aan te vragen via 085-060 91 99, per mail via info@zorgkeeper.nl of kijk op www.zorgkeeper.nl. "In sommige gevallen is een vergoeding voor de diensten mogelijk, hier kunnen de medewerkers meer over vertellen. Tot eind van deze maand is er een actie voor alle inwoners van de BEL-gemeenten. De eerste twee ondersteuningsuren zijn volledig kosteloos. Een mooie manier om kennis met ons te maken."