Afbeelding
Foto:

Ook dit jaar weer Pax-oliebollen, maar wel anders

LAREN Dit jaar zullen op de zolder naast de katholieke kerk alweer voor de 25e keer de bekende oliebollen en appelflappen van Pax Kinderhulp Eemnes gebakken worden. Maar als gevolg van de coronamaatregelen wel op een andere manier dan de 24 keer hiervoor.

Waar het op de knusse bakzolder altijd een komen en gaan was van de vele vrijwilligers, zijn alle werkzaamheden opgesplitst in kleine groepjes en op meerdere locaties ondergebracht. Allemaal met het doel het virus buiten de deur te houden en niet verder te verspreiden.

30.000 oliebollen en appelflappen

Vooral logistiek is het een hele uitdaging geworden, zegt Johan Meppelink, leider van de oliebollenactie. “Het was altijd al een hele klus de kleine 30.000 oliebollen en appelflappen in die korte tijd te bakken, maar we zijn ervan overtuigd dat het ons ook dit jaar weer gaat lukken. Uiteraard staat de veiligheid van onze vrijwilligers bovenaan.”

Cookiedrive-in

Ook de klanten kunnen veilig hun oliebollen (10 voor € 7,-) en appelflappen (10 voor € 7,50 ) kopen. De kraam bij de Minnehof is coronaproof ingericht en de klanten blijven op de veilige aangegeven afstand in de buitenlucht.
Wie zich toch liever niet in het dorp wil begeven, kan veilig vanuit zijn eigen auto terecht bij de cookiedrive-in aan de Wakkerendijk 31. Dar zijn ook macarons te koop. Dit jaar is er vanwege corona geen verkoop bij de Welkoop en de Waker.
De verkoop is 29 en 30 december van 9.00 tot 18.00 uur en op 31 december van 8.00 tot 13.00 uur.

Volgende editie is op 7 januari

Dit is de laatste editie van de Laarder Courant de Bel dit jaar. Volgende week verschijnt deze krant niet, de eerstvolgende editie is donderdag 7 januari..