Mot binnen agrarisch Blaricum

LAREN De Agrarische Stichting Blaricum (ASB) is in een bestuurscrisis beland nadat voorzitter John Kuik en de bestuursleden Jan Hoijtink en Rudi Zwanikken afgelopen week plotseling besloten af te treden. Verder hebben twee kandidaat-bestuursleden laten weten zich terug te trekken. Er is een ernstig verschil van inzicht.

De ASB heeft als doelstelling het agrarische karakter van het dorp Blaricum te bewaken en bewaren. De stichting heeft daartoe circa 120 hectares agrarische en weidegronden en één boerderij in eigendom, die worden verpacht aan elf boeren in Blaricum en Eemnes.
Naar verluidt is er een onoverbrugbaar verschil van inzicht tussen Kuik en twee medebestuurders dat ertoe heeft geluid dat Kuik opstapte. Hij nam Hoijtink, die er namens de gemeenteraad zit, en Zwanikken, die zit er namens de agrariërs, in zijn kielzog mee.

Negen personen

Het bestuur van ASB bestaat in principe uit negen personen: drie vanuit de gemeente Blaricum, twee vanuit de Blaricumse boeren en vier burgers uit Blaricum. De twee kandidaat-bestuursleden waren de invulling in de burgercategorie binnen het bestuur. Het ASB-bestuur gaat nu verder met zes bestuursleden en er zijn drie vacatures.