Afbeelding
Foto:

2021 Nationaal jaar van de vrijwillige inzet

Allereerst wens ik je op deze plaats een gezond en ontspannen nieuwjaar! Een jaar waarin we onze blik hopelijk weer kunnen richten op elkaar spontaan ontmoeten. Waarin musea, theaters en zorginstellingen hun deuren weer kunnen openen voor bezoek én voor vrijwilligers. Bij de overgang van een oud naar een nieuw jaar horen goede voornemens, toch? Mijn goede voornemen is om komend jaar zo veel mogelijk (nieuwe) vrijwilligers in de BEL te verwelkomen!

In Nederland zetten jaarlijks al miljoenen mensen zich vrijwillig in voor anderen en hun omgeving. Dat lijkt heel veel, maar de helft van alle Nederlanders boven de 15 doet dit niet. Juist in deze tijd van corona, en dadelijk ook in het nieuwe normaal, draagt vrijwilligerswerk bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals toenemende armoede, eenzaamheid en behoefte aan zorg.

Mensen maken Nederland
Naast de bestaande behoefte aan vrijwilligers voor maatschappelijke activiteiten zoals voor besturen, natuuronderhoud, plezier, aandacht, schoonheid, veiligheid, dagbesteding en opvang, is het van belang dat meer mensen de noodzaak alsook het plezier voelen om vrijwilligerswerk te doen. Het geeft veel voldoening en brengt ons in contact met mensen die we anders nooit hadden ontmoet. ‘Mensen maken Nederland’, is het motto van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021. Doe je mee?

Contact
Tot 11 januari zijn we met vakantie. Ik hoop dat we elkaar daarna weer kunnen ontmoeten tijdens een van onze spreekuren in Laren en Eemnes of op afspraak. Natuurlijk kun je in de tussentijd alvast een kijkje nemen op onze site, www.vc.bel.nl. Of spreek een berichtje in/mail naar
Marjon Woudstra, coördinator VC BEL, 06-82311097,
info@vcbel.nl.