Het clubgebouw is gesloopt.
Het clubgebouw is gesloopt. Foto: SV Laren ‘99

De verbouwing ligt op schema

LAREN De voetbalcompetitie mag dan alweer enige tijd stilliggen, maar bij voetbalvereniging SV Laren ‘99 wordt er volop doorgewerkt aan de toekomst.

In oktober is de sloop van het oude clubhuis begonnen. Tijdens de kerstvakantie heeft het werk stilgelegen, maar nu is de draad weer opgepakt en wordt er verder gebouwd aan het nieuwe clubhuis. "Het is als het ware net boven de kleedkamers afgezaagd en ziet er nu uit als een kale vlakte", laat de vereniging weten. "De eerste stap is nu om de stalen panelen op het fundament te plaatsen. Deze vormen het raamwerk van het uiteindelijke gebouw. Door een projectgroep met vrijwilligers wordt er nagedacht over en gewerkt aan de verdere inrichting van het clubhuis. Wij liggen al-met-al nog steeds op koers en zullen volgens de planning eind april ons nieuwe clubhuis kunnen openen.”

Geld-wervingsacties

De vereniging is momenteel druk bezig met het opzetten van een actie om het laatste deel van de benodigde bouwkosten in te zamelen. "Dankzij de steun van de gemeente Laren, en in het bijzonder wethouder Ton Stam, hebben we inmiddels de subsidie van de gemeente ontvangen en zijn de voorwaarden voor de lening onder borg van de Stichting Waarborgfonds Sport ingevuld. Aanvullend op deze financiële steun van de gemeente is het nu aan ons om zelf de extra benodigde middelen binnen te halen. We zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen van de geld-wervingsacties."

Teken van corona

"Het jaar 2020 stond in het teken van corona, ook bij onze club. In maart werd alles stilgelegd; maar al vrij snel konden we gelukkig weer de trainingen voor de jeugd, en daarna ook voor de senioren, hervatten. Het nieuwe seizoen leek aanvankelijk als normaal te beginnen, weliswaar met de ‘1,5 meter' bepalingen, maar werd abrupt weer afgesloten. Ook toen konden we gelukkig voor de jeugd blijven doortrainen en onderlinge wedstrijden organiseren. Laten wij hopen dat met alle maatregelen, die er nu zijn, het in 2021 snel tot een einde komt zodat iedereen weer volop kan trainen en spelen en ook de gezelligheid van de club weer kan opzoeken."