Boetes voor lawaaimakende automobilisten

LAREN De politie heeft zondagmiddag twaalf automobilisten op de bon geslingerd vanwege geluidsoverlast op de Brink.

De politie laat weten dat er door de automobilisten werd getoeterd en veel te hard gas gaven in het centrum van Laren. "Het leken wel straatracers en supercars", aldus de politie. "Veel omwonenden hadden last van de geluidsoverlast en hebben contact met ons opgenomen." Na verschillende waarschuwingen bleven de automobilisten rondjes rijden en heeft de politie bekeuringen uitgedeeld. De boete voor het onnodig geluid was 400 euro. Een bestuurder kreeg ook nog een boete voor het vasthouden van een mobiele telefoon.
De geluidsoverlast is al langer een probleem in Laren. Verschillende automobilisten willen graag 'pronken' met hun dure auto's en vooral het snelle optrekken voor een verkeerslicht veroorzaakt veel overlast. Jonge autospotters verzamelen zich in groepjes op de Brink om foto’s te maken van die auto's. Om nog duidelijker te maken hoe bijzonder de auto's zijn, trekken de automobilisten keihard op bij het stoplicht.


Vrouw gered uit ijskoud water

EEMNES Een vrouw is zondag in de namiddag door brandweerlieden gered uit het kanaal de Eemnesservaart bij Eemnes omdat ze niet meer zelf uit het ijskoude water kon komen.

Brandweer Eemnes en duikers van brandweerkazernes Bunschoten-Spakenburg en Amersfoort werden rond 16.30 uur gealarmeerd. Toen de brandweer arriveerde, werd er niet gewacht op de duikers. Twee brandweermannen sprongen in het water en kregen de vrouw op het droge. Zij werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en is opgenomen in het ziekenhuis. Het is nog niet bekend hoe zij in het kanaal terecht is gekomen. De mannen zijn snel terug gegaan naar de kazerne voor een warme douche.