Winkeliersverenigingen: koop lokaal

BEL Het kabinet heeft dinsdag de lockdown verlengd tot en met dinsdag 9 februari. Dat betekent dat niet-essentiƫle winkels nog een aantal weken langer gesloten moeten blijven.

Dat is een hard gelag voor de ondernemers in Blaricum, Eemnes en Laren, maar de winkeliers en ondernemers gaan echter niet bij de pakken neerzitten. Op creatieve manieren proberen zij hun waren aan de man te brengen.

De winkeliersverenigingen roepen inwoners op om lokale winkels die gesloten zijn, te ondersteunen met hun aankopen. Kijk of een winkel een website heeft, Facebookpagina of bel. Veel ondernemers kunnen klanten op een andere manier helpen en eventueel thuis bezorgen.

Hoewel de verlenging van de lockdown alles behalve positief is voor de gesloten bedrijven, werken de ondernemers hard om te overleven. Daarbij hopen ze dat het steunpakket van de overheid meer zal bieden dan alleen een compensatie van de loonkosten.

En ondernemers ondersteunen elkaar, want het is belangrijk om in deze moeilijke periode niet alleen te staan en inwoners kunnen ook helpen door inkopen bij lokale winkels te doen.