Auto vliegt uit de bocht op A1

EEMNES Zondagmiddag heeft rond 12.15 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden aan de Rijksweg A1 in Eemnes.

Een automobilist is met zijn auto uit de bocht gevlogen en in een stuk bos op zijn kant tot stilstand gekomen. De brandweer heeft de bestuurder uit de auto moeten bevrijden.

Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd, is hij met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.


Geluidwal westzijde A27 is opgehoogd

EEMNES De geluidwal aan de westzijde van de A27 is opgehoogd met een schanskorvenconstructie van 3 meter.

Wethouder Theo Reijn bracht de aannemer een bezoek en mocht meehelpen om de eerste schanskorf te plaatsen. “Met het ophogen van de geluidwal komen we tegemoet aan de wensen van omwonenden”, laat Reijn weten.

Wensen omwonenden

“Met het ophogen van de geluidwal komen we tegemoet aan de wensen van de omwonenden. Buurtvereniging Eiland van Eemnes heeft zich lange tijd hiervoor ingezet en fijn dat de schanskorven nu geplaatst worden.”


Ongeluk door klapband op knooppunt Eemnes

Eemnes Op het knooppunt Eemnes was woensdag rond 08.15 uur een ongeval.

Een automobiliste reed op de A1 vanaf Amersfoort naar de fly over richting A27 Utrecht. Precies in het midden van de bocht op het knooppunt verloor de automobilste de macht over het stuur. De auto kwam op de kant tot stilstand. De bestuurster kwam gelukkig met de schrik vrij.

De politie vermoed dat het ongeluk door een klapband is veroorzaakt. "Door snee in de linker achterband hebben wij sterk dat vermoeden", aldus een agent.

Een berger heeft het wrak opgehaald.