Een man uit Blaricum moet nog 1220 dagen de cel

BLARICUM Een 40-jarige man uit Blaricum is vorig week woensdag aangehouden bij een tankstation in Amsterdam.

De verdachte werd al een tijdje gezocht door de politie omdat hij nog 1220 dagen de gevangenis in moet.

Achtervolging

De politie ontving een melding dat de verdachte, als bijrijder in een Opel Combo, over de A1 reed richting Amsterdam. De politie kreeg hem in het oog en stuurde meerdere agenten naar knooppunt Muiderberg en Watergraafsmeer voor een achtervolging.

Tankstation

Niet snel daarna zag een agent het voertuig rijden bij IJburg om op de A10 te gaan tanken. Bij het tankstation werden de bestuurder en de verdachte aangehouden. De man uit Blaricum zit nu in de gevangenis.


De Lindenhoeve blijft voorlopig gesloten

LAREN Het bestuur van de Historische Kring Laren (HKL) heeft besloten de Lindenhoeve voorlopig gesloten te houden, ook op de woensdagmiddagen.

Sinds augustus vorig jaar was de Lindenhoeve niet meer open op de zaterdagmiddagen, maar wel nog in beperkte mate op woensdagmiddagen.

Geen onnodige risico's

Nu er misschien nieuwe varianten van het virus zijn en de coronamaatregelen strenger worden, vindt het bestuur het verstandiger om vrijwilligers en bezoekers geen onnodige risico’s te laten lopen. Ook het archiefteam is slechts beperkt actief.

Rieten dak

Een andere reden voor de sluiting is dat vorig jaar met de gemeente is afgesproken om het rieten dak eind januari te vervangen. Rietdekkersbedrijf G. de Boer & Zn uit Laren verwacht daar een week of drie voor nodig te hebben, maar is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Op te frissen

Het bestuur wil deze gelegenheid aangrijpen om het interieur wat op te frissen. Afhankelijk van de lengte van de lockdown zal het bestuur op een nader te bepalen datum de Lindenhoeve feestelijk heropenen.

Wie vragen heeft, kan bellen de Historische Kring Laren met 035-629 49 45 of een mail sturen naar info@historischekringlaren.nl..