Eemnes wil van zwerfafval af en vraagt om hulp

EEMNES Voor de gemeente Eemnes is zwerfafval een doorn in het oog en wil het afval dan ook graag verminderen.

In samenwerking met De Bries, een organisatie gespecialiseerd in afvalstromen, is de gemeente begonnen met een onderzoek naar zwerfafval. Er worden controles uitgevoerd om uit te zoeken op welke plekken het afval gedumpt wordt, hoeveel er ligt en wat voor soort afval het is.
Ook vraagt de gemeente of inwoners een enquête willen invullen met vragen waar de plekken zijn met het meeste zwerfafval, wat daar de reden van kan zijn en of er inwoners zijn die creatieve ideeën hebben zodat er minder afval op straat of in de natuur terechtkomt.

De gemeente verwacht het onderzoek in het eerste kwartaal af te ronden, waarna de gemeente met de uitkomsten en conclusies van het onderzoek aan de slag kan gaan. De enquête is via www.eemnes.nl/zwerfafval digitaal in te vullen tot 8 februari.


Zorgwoningen op ziekenhuis- terrein

BLARICUM Over twee jaar gaat het ziekenhuis in Blaricum dicht en verhuist naar Hilversum. Eigenaar DHG meldt dat er op het terrein dan zorg- en andere woningen komen.

"Er wordt binnenkort begonnen met een ontwikkelvisie voor het terrein om te kijken naar de bijzondere kwaliteiten van de locatie en om er een bruisende locatie van te maken met zorg- en andere woningen", aldus DHG. Hoeveel woningen er op het terrein komen is nog niet bekend.

Ook Tergooi vertrekt overigens niet helemaal: naar alle waarschijnlijkheid komt er ook een zorgcentrum op het terrein.