Autodieven actief in Blaricum

BLARICUM Uit de omgeving van Het Vierde Kwadrant zijn de laatste tijd meerdere meldingen bij de politie binnengekomen van auto-inbraken.

De professionele autodieven zijn vooral geïnteresseerd in BMW’s en andere Duitse merken, laat de politie weten. “De dieven lopen met een rugzakje door de straten en gaan dan op zoek naar de auto’s. Door een handige truc nemen ze plaats in de auto en halen dan de inboedel leeg, van sturen tot aan navigatiesystemen.”

De politie zoekt getuigen die iets hebben gezien of gehoord van de auto-inbraken in de omgeving van Het Vierde Kwadrant. “Hebt u camera’s hangen waar de verdachten op kunnen staan? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.”


Nepmedewerkers lichten Gooise ouderen op

BEL Meerdere ouderen in ‘t Gooi zijn door zogenaamde medewerkers benaderd voor een afspraak voor een versnelde coronavaccinatie bij de mensen aan huis.

"De mensen die zijn gebeld krijgen dan het verzoek om via een Tikkie geld over te maken”, vertelt GGD-woordvoerder Jakolien Schreijenberg. "Wij nemen geen contact op met ouderen over het vaccineren, komen niet bij mensen thuis om te vaccineren en vragen nooit om geld. Maak naar aanleiding van dit soort telefoontjes dus geen geld over, maar meld het bij de politie.”
Mensen ontvangen een uitnodiging voor een prik van het RIVM, hun huisarts of hun werkgever (zorgmedewerkers). De uitnodiging voor mensen tussen de 85 en 90 jaar komt vanuit het RIVM. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk. Mensen in de leeftijd van 85 tot negentig jaar krijgen een uitnodiging per post van het RIVM. Niet-mobiele ouderen worden door de huisarts gevaccineerd zodra dit kan.