Bij de boerderij in Eemnes stond het rieten dak in brand.
Bij de boerderij in Eemnes stond het rieten dak in brand. Foto: © Bob Awick

Brand in Eemnes en Laren

EEMNES Bij een boerderij aan de Wakkerendijk in Eemnes heeft maandagavond een brand gewoed.

De brand ontstond rond 19.00 uur in de schoorsteen en sloeg over naar het rieten dak. De brand werd toen opgeschaald naar 'middenbrand' waardoor naast een extra tankautospuit ook rietspecialisten uit Cothen, Langbroek en Werkhoven werden opgeroepen om de vlammen onder controle te krijgen.
Om de brand te kunnen bestrijden werd een deel van de rieten kap eraf geplukt. Even voor 20.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. De Veiligheidsregio Utrecht meldt dat er geen gewonden zijn gevallen bij het incident.

Veranda in brand

Ook was er een brand in Laren. De 16-jarige Egbert Vink heeft dinsdagmiddag een brand weten te voorkomen van een villa aan de Vredelaan in Laren. De havo-scholier reed op zijn brommer een rondje door Laren en zag rond 14.30 uur dat er vlammen waren bij de villa. Hij belde meteen naar 112. De brandweer ging met groot materiaal naar de Vredelaan. Ook werd het rietdakteam van de brandweer opgeroepen. Toen de brandweer aankwam, bleek het om een brand te gaan op de veranda achter het huis, die helemaal is afgebrand. Geen uur later arriveerden politiemedewerkers van de LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen) bij de villa om te onderzoeken of er gevaarlijke stoffen waren aangetroffen.