Grondstoffen voor drugs gevonden na brand

LAREN Bij de Villa aan de Vredelaan werd op dinsdag 2 februari een brand voorkomen door Egbert Vink, die toevallig met zijn brommer langs de villa reed.

De politie laat weten dat ze na de brand onderzoek hebben gedaan en grondstoffen aantroffen die worden gebruikt voor het maken van drugs.

Onderzoek naar drugs

De brand heeft de veranda verwoest en na een uur kwamen politiemedewerkers van de LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen), die onderzoek doen naar drugs, bij de villa langs omdat er tijdens het blussen gevaarlijke stoffen werden aangetroffen.

Geen verdachten

Tot nu toe zijn er geen verdachten aangehouden, maar het onderzoek gaat wel verder.


Machinist ernstig gewond na val van trap rupskraan

EEMNES Een machinist van een rupskraan is maandagochtend met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht na een val van een trap.

Het incident gebeurde op een bedrijventerrein aan de Eemweg in Eemnes. Het slachtoffer is vermoedelijk door de ijsvorming van de trap van de rupskraan gevallen en daardoor hard op zijn hoofd terechtgekomen.

Traumahelikopter

De politie, een traumahelikopter en drie ambulances werden opgeroepen voor de man. Onder begeleiding van een trauma-arts is de machinist naar het UMC Utrecht gebracht.

Volgens berichten gaat het nog niet goed met de kraanmachinist.