Koningsspelen gaan in aangepaste vorm door op 23 april

BEL Alle scholen in het primair onderwijs kunnen zich inschrijven voor de negende editie van de Koningsspelen op vrijdag 23 april. Het sportieve Oranjefeest gaat dit jaar in aangepaste vorm door.

"Samen met de scholen en sportaanbieders doen we er alles aan om de kinderen - in deze onzekere tijden - een sportieve en positieve dag te bezorgen. In welke vorm de Koningsspelen plaatsvinden, kleinschalig op school of thuis, hangt af van de situatie op 23 april", aldus Richard Krajicek, initiatiefnemer Koningsspelen.

Zappsport

Er is die dag wel een onlinebeweegprogramma in samenwerking met Zappsport en smaaklessen over het ontbijt. Ook ontvangen alle deelnemende scholen een Sport- en Feestpakket, sport- en spelideeën, en een online-Doe-Pakket en toolkit met concrete tips om de Koningsspelen in de huidige tijd te organiseren. Vanwege de onzekere situatie en onvoldoende zicht op mogelijkheden en maatregelen wordt het Koningsontbijt verplaatst naar volgend jaar.

Hulp nodig

Mochten scholen hulp kunnen gebruiken van professionals bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen dan kunnen zij gebruikmaken van de Online Koningsmatch Tool op www.koningsspelen.nl. Deze tool maakt het voor scholen mogelijk om eenvoudig in contact te komen met sportaanbieders in de buurt die graag helpen. Scholen hebben tot en met 7 maart de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest.

Inschrijven kan via www.koningsspelen.nl/inschrijven/scholen.