Bestuur Hart van Laren treedt terug

LAREN Het bestuur van de Stichting Hart van Laren heeft aangegeven de taken per 1 maart neer te leggen.

Het terugtreden heeft geen invloed op de activiteiten, deze blijven, mits de coronamaatregelen dit toelaten, doorgaan in het Brinkhuis. Het bestuur van Hart van Laren ervaart de wijze van aansturing en de huidige structuur als onbevredigend en nieuwe financiƫle kaders van de gemeente als te knellend om de activiteiten in het Brinkhuis, Muziekcentrum Schering & Inslag, Raadhuis en kinderopvang te laten plaatsvinden. Het bestuur blijft demissionair actief totdat de lopende zaken formeel zijn afgerond.

Het college is het bestuur dankbaar voor de inzet in de afgelopen periode, in het bijzonder met alle uitdagingen als gevolg van de coronamaatregelen en deelt de conclusie van het bestuur dat de huidige wijze van aansturing onvoldoende effectief is geweest.
De komende maanden worden door de gemeente voorstellen uitgewerkt en zullen de door het bestuur gemaakte opmerkingen en adviezen worden meegenomen; de voormalige bestuursleden zijn bereid om zonodig advies te geven. Voor de zomer hoopt het college met de raad uitgewerkte voorstellen te kunnen bespreken voor de toekomst van Hart van Laren. Het doel daarvan is om te komen tot een compact maatschappelijk centrum van het dorp, waarbij zo veel mogelijk functies bij elkaar komen.