Subsidie voor Versa Welzijn

LAREN Begin februari besloot het college van Laren om voor dit jaar een subsidie aan Versa Welzijnswerk te verlenen van 398.560 euro.

De subsidie is bedoeld om inwoners te ondersteunen en voor inwoners die iets voor anderen willen betekenen. “Vooral in deze coronatijd hebben we te maken met veel sociale beperkingen die kunnen leiden tot eenzaamheid”, vertelt wethouder Jan den Dunnen. “Dat geldt niet alleen voor ouderen of jongeren, iedereen heeft hiermee te maken. De inzet van Versa is heel belangrijk om ook in deze bijzondere tijden elkaar niet uit het oog te verliezen, bijvoorbeeld door de hulpvraag en het aanbod bij elkaar te brengen.”
Anita Keita, directeur-bestuurder van Versa Welzijn: "Versa is blij met de verleende subsidie en gaat door met het bieden van zo goed mogelijk sociaal werk, samen met inwoners, zeker in deze tijd waarin het nog meer dan anders nodig is. We zorgen dat onze coronapagina op de website up-to-date is zodat iedereen op de hoogte blijft van onze actuele dienstverlening en activiteiten.”


Kijk en luister naar jong muzikaal talent

BEL Maar liefst 72 jongeren doen van vrijdag 26 tot en met zondag 28 februari mee aan het Prinses Christina Concours (PCC) West 2.

De deelnemers zijn tussen de twaalf en negentien jaar en afkomstig uit de wijde regio Noord-Holland en Flevoland. Iedereen die een muziekstuk aardig in de vingers heeft, kan meedoen aan de wedstrijd. Een van de deelnemers is de 14-jarige Benthe Rebergen uit Blaricum. Ze zingt en wil later operazangeres of dierenarts worden. Benthe zegt over haar deelname aan het concours: "Ik hoop dat mensen genieten van mijn inzending en dat ik in de prijzen val. Ook kijk ik uit naar het jurycommentaar. Door mee te doen aan het het PCC heb ik een goede reden om stukken in te studeren. Zeker omdat er nu helemaal geen concerten zijn om voor te studeren.” Alle ingestuurde filmpjes zijn vrijdag, zaterdag en zondag te zien op www.christinaconcours.nl. Iedereen, die dat wil, kan hier vanaf maandag 1 maart 18.00 uur tot en met vrijdag 5 maart 18.00 uur stemmen op zijn of haar persoonlijke favoriet.
De winnaars worden bekendgemaakt in een speciale video die wordt uitgezonden op zondag 14 maart.