'Kamers met Aandacht' gezocht voor jongeren

BEL In de regio Gooi en Vechtstreek worden Kamers met Aandacht gezocht. Dit zijn kamers voor jongeren tussen de achttien en 23 jaar die een zorgorganisatie gaan verlaten, maar nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen.

Kamers met Aandacht houdt in dat mensen een kamer beschikbaar hebben voor de jongeren die nog hulp nodig hebben richting zelfstandigheid. Zelfstandig wonen is uiteindelijk een van de doelen in hun ontwikkeling, maar deze jongeren zijn nog niet helemaal rijp om dit al te doen.

"In Gooi en Vechtstreek willen we dat jongeren een eigen leven kunnen opbouwen zodat ze aan hun toekomst kunnen werken. Ben je iemand die een kamer over heeft zodat een jongere ruimte voor zichzelf heeft, meld je dan vrijblijvend aan voor meer informatie”, vertelt Geert-Jan Hendriks, regionaal bestuurlijk trekker Jeugd en Onderwijs.

Een Kamer met Aandacht kan bijvoorbeeld een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande, een ouder echtpaar, een kamer boven een winkel of in een studentenhuis zijn. Voorwaarde is dat de kamer minimaal één jaar wordt verhuurd en dat de huurprijs niet hoger is dan het bedrag geadviseerd door de landelijke huurcommissie. De jongeren betalen de maandelijkse huur, hebben een dagbesteding en geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat. De verhuurders en jongeren worden zorgvuldig gematcht. Een goede klik tussen de huurder en verhuurder is belangrijk voor het vervolg.

Mensen die een kamer vrij hebben en andere geïnteresseerden kunnen voor informatie kijken op www.kamersmetaandacht.nl. Er worden regelmatig onlinebijeenkomsten georganiseerd. Op donderdag 8 april is de eerstvolgende. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@kamersmetaandacht.nl.