Toch een geldautomaat in Eemnes

EEMNES Bij de voormalige Rabobank is al weken geen geldautomaat meer, maar voor de inwoners van Eemnes is er goed nieuws.

In de Primera aan de Laarderweg komt een geldautomaat die geplaatst wordt door Geldmaat. Het bedrijf laat weten dat de automaat niet geplaatst kan worden in een muur, maar dat er in de winkel een mobiele zuil komt te staan. Dus kan er alleen gepind worden tijdens de openingsuren van Primera.
"De pinautomaat is vanaf mei beschikbaar, want door de plaatsing zijn er bouwkundige en technische aanpassingen en kan het helaas niet eerder", laat Primera weten.

Geen alternatief

Marcus van den Brink, fractievoorzitter PvdA Eemnes, vond het niet kunnen dat er niet meer gepind kon worden zonder de inwoners of het gemeentebestuur te informeren. "Ik was verbaasd dat de geldautomaat weg is zonder dat er een alternatief is. We maken steeds minder gebruik van contant geld, maar vooral ouderen hechten er nog wel waarde aan. Inwoners en ouderen, sommige met hun rollator, moeten nu naar Laren of Blaricum om geld te pinnen. Dat noem ik geen ‘rollatorafstand'."

"Het bedrijf Geldmaat vertelde in eerste instantie dat er geen geldautomaat in ons dorp zou komen, maar nu komt er toch een geldzuil in de Primera. Daar is iedereen in Eemnes natuurlijk heel blij mee en dan zeker de ouderen."