Drie kanoërs in problemen geraakt

BLARICUM Drie kanoërs zijn zaterdagmiddag op het IJmeer gered door de bemanning van de reddingboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

De drie hadden het plan om in de luwte te kanoën, maar de harde wind kreeg toch grip op het drietal. Het groepje waaide uit elkaar. Een van de kanoërs sloeg om en kon met hulp van zijn collega weer in de kano komen.

Omdat de situatie steeds penibeler werd, en de derde kanoër uit het zicht raakte, besloten zij noodvuurwerk te lanceren en 112 te bellen. Een reddingboot uit Blaricum werd door de Kustwacht vanaf het Gooimeer naar het IJmeer gestuurd. Twee van de drie kanoërs werden snel gevonden en aan boord van de reddingboot genomen.
De derde kanoër werd op aanwijzing van een binnenvaartschipper een kilometer verderop gevonden en was onderkoeld geraakt; het drietal werd in Muiden aan land gebracht.


Bankje voor Jan

EEMNES Jan Manten, een bevlogen inwoner van Eemnes, heeft nu zijn bankje.

Jan Manten is heel blij dat op zijn geliefde Klompenpad nu een bankje staat dat een prachtig uitzicht op de polder biedt. Het bankje is de ideale plek om even te pauzeren tijdens een wandeling.

"Dertien jaar geleden was Jan Manten mede-initiatiefnemer van het Klompenpad”, aldus wethouder Jan Reijn. "Jan is al jaren actief als vrijwilliger en ruimt regelmatig zwerfafval op. Dit bankje is een eerbetoon aan zijn grandioze inzet voor ons dorp.”