Sjors Sportief & Creatief is weer begonnen voor alle basischoolkinderen

BEL Dit jaar heeft Sjors Sportief & Creatief weer een uniek sport- en cultuuraanbod voor alle kinderen van de basisscholen.

Hiermee krijgen alle kinderen de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met sportieve en culturele activiteiten binnen de gemeente zoals dansen, hockey, schilderen, knutselen en nog veel meer! Sjors Sportief & Sjors Creatief is in meer dan honderd gemeenten een bewezen formule en is zeer succesvol. Alle kinderen uit het basisonderwijs ontvangen de Sjors flyer en mogen één (of meerdere) activiteiten uitkiezen waarvan zij enkele naschoolse introductielessen kunnen volgen bij verenigingen en (sport)aanbieders. De kinderen krijgen dan de kans om kennis te maken met een activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn.
"Het is ontzettend belangrijk dat kinderen leuke dingen kunnen doen en dat zij andere activiteiten uit kunnen proberen”, vertelt wethouder Anne-Marie Kennis. "Misschien worden er wel nieuwe vrienden gemaakt met dezelfde hobby!”
Op www.sportplezierbeginthier.nl kunnen de kinderen zich inschrijven; daar is ook het aanbod van activiteiten te vinden. Deze kunnen dan in de winkelwagen worden geplaatst en dan kun je je inschrijven. Het hele jaar door worden er activiteiten (sportieve, educatieve en creatieve) op de website geplaatst. Zo is er voor iedereen wel een geschikt moment om aan een activiteit deel te nemen.