Woensdag 28 april tot en met zaterdag 15 mei In blokken van 3 uur (maandag t/m vrijdag) 14.00-17.00 uur. Kun jij 1 of meerdere blokken aanwezig zijn? Neem dan contact op. Ook zoekt het Rode Kruis in de regio een communicatiemedewerker voor de gezondheidscentra.

Taalmaatje voor een jonge dame

Voor een jonge dame van 18 ben is VVT op zoek naar een maatje dat haar zou willen helpen met haar Nederlandse taal. Ze woont inmiddels 6 jaar in Nederland maar blijft wat achter in haar taalontwikkeling. Ze wil volgend schooljaar heel graag de entree-opleiding voor anderstaligen gaan doen in Amersfoort. Hiervoor moet zij echter een Nederlandse toets maken. Het zou fijn zijn als iemand haar hierbij kan ondersteunen. Dat kan zijn door gewoon Nederlands met haar te praten, maar nog fijner zou het zijn om ook met haar aan haar digitale NT2-lessen te werken.

Maatje voor gezelligheid en uitstapjes

Voor een jongeman van 37 jaar uit Laren is VVT op zoek naar een maatje.

Hij heeft een vriendelijk en rustig karakter en vindt het fijn als een ander hem ook rustig benadert. Het is een man van weinig woorden en vindt het prettig om ook in stilte samen te kunnen zijn.

Hij is gediagnosticeerd met het Autisme Spectrum Stoornis. Hierdoor heeft hij soms tijd nodig om dingen te verwerken, het is voor hem prettig als de ander zijn tempo kan volgen, wat soms wat lager ligt.

Hij heeft behoefte aan een maatje dat samen met hem leuke dingen kan doen. Iemand die een stukje gezelligheid met zich meebrengt en wat met hem wil ondernemen.

Hij kan genieten van het bezoeken van een museum en vindt het spelen van een (bord)spel leuk. Verder luistert hij graag naar muziek en heeft hij vioolles. Daarnaast heeft hij ook interesse in tennissen, wandelen en fietsen.

Lijkt het je leuk om met deze jongeman dingen te ondernemen? Of wil je eerst nog wat meer informatie? Neem gerust contact met Versa Vrijwillige Thuishulp op!