De brandweer heeft papegaai Pino kunnen redden

EEMNES In een woning op de Patrijzenhof in Eemnes is dinsdagmiddag brand geweest. Niemand raakte gewond en gelukkig kon de veertigjarige papegaai Pino op tijd gered worden.

De brandweer is uitgerukt met een tankautospuit en een hoogwerker en kreeg assistentie van omliggende korpsen om de brand op de bovenverdieping te blussen. De slaapkamer is totaal uitgebrand en de woning is nu onbewoonbaar.
Albert van Zanten zat beneden in de woonkamer toen de brand uitbrak en hij heeft nog geprobeerd om de brand zelf te blussen. De huurwoning is nu onbewoonbaar en Albert is niet verzekerd tegen brandschade. Stichting Salvage is ingezet om voor Albert en zijn Pino hulp te verlenen.


4-5 mei comité in BEL-gemeenten

BEL 75 jaar na de bevrijding van ons land is het nog steeds van groot belang om stil te staan bij de verschrikkingen die oorlog met zich meebrengt. Het college van burgemeester en wethouders van Laren heeft daarom een 4-5 mei comité ingesteld.

Het opgroeien en leven in vrijheid is de belangrijkste waarde die we aan de volgende generatie moeten blijven doorgeven. Herdenken en vieren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De leden van het 4-5 mei comité dragen zorg voor de organisatie van activiteiten op Nationale Dodenherdenking (4 mei), Bevrijdingsdag (5 mei) en de Veteranendag van de BEL-gemeenten, een dag in mei die jaarlijks gezamenlijk door de gemeenten wordt vastgesteld. Het comité bestaat uit leden die in verbinding staan met alle groepen in de samenleving: jong en oud, ondernemers, verenigingen, scholen, cultuur en zij die affiniteit hebben met de thema's rondom de activiteiten. Alle activiteiten worden uiteraard georganiseerd met inachtneming van de coronamaatregelen.