Bomen uitgedeeld voor vergroening

EEMNES Veel inwoners uit Eemnes zijn naar een ‘bomen-drive-thru’ gereden om hun gratis boompjes op te halen.

Tienduizend jonge boompjes, zoals haagbeuk, gele kornoelje en meidoorn, vonden een nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaren geven de bomen een mooie groeiplek in hun voor- of achtertuin, in de buurttuin, op een schoolplein of boerenerf.
De boompjes zijn verspreid over de provincie Utrecht met behulp van vrijwilligers en bomenhubs van Meer Bomen Nu.
Bomen zijn goed voor een groenere en gezondere omgeving. Ze versterken de natuur en verhogen de soortenrijkdom. Ook nemen bomen CO₂ op, zorgen voor koelere steden en dorpen in de zomer en houden water vast in droge tijden.

Goed voor mens en natuur

“Komende jaren willen we in de provincie Utrecht 600.000 extra bomen planten", vertelt gedeputeerde Hanke Bruins Slot enthousiast. "Dat is goed voor mens en natuur. Daarom ondersteunt de provincie op financieel gebied dit project waarbij mensen hun eigen woonomgeving kunnen vergroenen. Het is mooi om te zien dat buren dit samen in de straat of met de buurt oppakken.”

Nieuwe kansen?

De uitdeelactie was zo'n groot succes, dat alle bomen razendsnel vergeven waren. Wie te laat was, kan via www.planboom.nl/uitdeelactie op de hoogte blijven van eventuele vervolgacties.