Start inenten patiënten met hoog risico

BEL Tergooi is begonnen met het vaccineren van ‘hoogrisicopatiënten’ tegen het coronavirus. Het gaat om mensen die volgens de Gezondheidsraad met voorrang een vaccinatie moeten krijgen.

Voor patiënten met bepaalde aandoeningen kan het extra gevaarlijk zijn om corona op te lopen, is daarbij de uitleg van het ziekenhuis. “De coronavaccinatie is voor hen dus extra belangrijk. De Gezondheidsraad heeft geadviseerd wie er in die groep ‘hoogrisicopatiënten’ vallen. Zij krijgen binnenkort een oproep voor vaccinatie in het ziekenhuis waar ze onder behandeling zijn.”
Mensen hoeven zelf geen contact op te nemen om een afspraak voor vaccinatie te maken. Wie behoort tot de groep hoogrisicopatiënten kan per post een uitnodiging van Tergooi verwachten.
In de vaccinatie-uitnodiging van Tergooi staan verdere instructies. Het ministerie van Volksgezondheid heeft besloten dat hoogrisicopatiënten het vaccin Moderna krijgen.
Het ministerie van Volksgezondheid onderscheidt naast hoogrisicopatiënten ook nog andere risicopatiënten. Omdat er nog niet genoeg vaccins zijn voor iedereen, worden zij op een later moment gevaccineerd. Of dat gebeurt bij de GGD, bij de huisarts of in het ziekenhuis is op dit moment nog niet bekend.


GAD doet klant tevredenheids- onderzoek

BEL De GAD (Grondstoffen en Afvalstoffen Dienst) is deze week begonnen met een klanttevredenheidsonderzoek om na te gaan hoe de dienstverlening van de organisatie gewaardeerd wordt.

Het onderzoek wordt steekproefsgewijs uitgevoerd onder de inwoners van de Gooi en Vechtstreek. Aan de hand van een vragenlijst wordt gevraagd een cijfer te geven over de dienstverlening van de GAD zodat de kwaliteit van de dienstverlening meetbaar en zichtbaar is en daar waar mogelijk te optimaliseren.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau Integron. Via een steekproef zijn adressen in de zeven regiogemeenten geselecteerd. Deze huishoudens hebben deze week een brief met informatie ontvangen hoe zij hieraan kunnen meedoen. De resultaten worden in juni bekendgemaakt.