Max werd thuis ontvangen door de burgemeesters.
Max werd thuis ontvangen door de burgemeesters. Foto: © Bob Awick

Verrassing voor Max de Bruin

LAREN De 16-jarige Max de Bruin uit Laren en fanatiek lid van de jeugdbrandweer in Bussum, is afgelopen zaterdag, na een heftig gevecht tegen leukemie, in het ziekenhuis gezond verklaard. Dat was voor Max en zijn familie een heel bijzonder moment.

Zijn collega's van de Post Bussum laten weten: "Max is na een lang traject klaar met alle onderzoeken en heeft de leukemie overwonnen waarmee hij enige tijd geleden voor de tweede keer werd gediagnosticeerd. Hij is nu gelukkig officieel gezond verklaard."

Erehaag thuis

Met familie, zijn collega's uit het korps en de burgemeesters Nanning Mol van Laren en Han ter Heegde van Gooise Meren werd hij zaterdag met een erehaag thuis onder luid applaus onthaald. Max had deze verrassing niet verwacht en was hier heel blij mee. Later is hij in de brandweerauto gestapt om weer bij de jeugdbrandweer aan de slag te gaan. Dat blijft een droom voor Max en hij wil ook graag brandweerman worden.

Trots op Max

"We zijn trots op Max en heel blij met zijn inzet voor de brandweer; vrijdagavond heeft hij nog meegeholpen bij een brandincident in Laren", vertelt Nanning Mol. "Mooi om te zien wat een hechte club de brandweer vormt!”

Van beide burgemeesters ontving Max een leuk presentje.