Biologische zondagsmarkt Groene Afslag

LAREN Samen met Slow Food Amsterdam en kookboekenschrijver René Zanderink organiseert De Groene Afslag iedere eerste en derde zondag van de maand een biologische markt tussen 11.00 en 15.00 uur.

Zondag 18 april wordt afgetrapt met de eerste editie. De markt is eerlijk, biologisch, vegetarisch en superlokaal. “Nu nog bescheiden met een stuk of tien kramen, maar het is de opmaat naar een grote jaarmarkt op zondag 30 mei: De Smaak van Morgen”, laat een woordvoerder weten. De Groene Afslag ligt aan de Amersfoortsestraatweg 117 in Laren (terrein Crailo).


Lintje voor Maria Klingenberg

LAREN Voormalig raadslid Maria Klingenberg nam vorige week woensdag officieel afscheid van de raad.

Maria Klingenberg van Liberaal Laren ontving tijdens de raadsvergadering uit handen van burgemeester Nanning Mol een koninklijke onderscheiding om haar te bedanken voor haar jarenlange inzet als raadslid voor de gemeente Laren.
"Maria is een bestuurder die echt tussen de mensen staat”, laat burgemeester Nanning Mol weten. "Vanaf 1991 is ze al politiek actief in Laren, als gemeenteraadslid en als wethouder. Ze heeft zich vol energie ingezet voor het dorp en voor het groen. En als een onderwerp, groot of klein, het waard was om voor te vechten dan ging ze er ook echt voor. We gaan Maria missen en wensen haar veel succes en geluk in haar nieuwe functie." Klingenberg is nu wethouder in Blaricum.