Puzzeltocht van Singer Laren

LAREN Door de coronamaatregelen is Singer Laren voorlopig nog gesloten. Maar dat is geen reden om bij de pakken neer te zitten. Er wordt alles aan gedaan om liefhebbers van kunst en cultuur toch te laten genieten.

Nieuw is de Singer Laren autopuzzeltocht. Waar woonden kunstenaars als Anton Mauve en Jan Sluijters? Wat is dat toch met schilders en schapen? En wist je dat Laren en Blaricum de plekken zijn waar Mondriaan zijn eerste abstracte werken maakte? Stap in je auto en ga samen op kunstreis met de Singer Laren autopuzzeltocht!
Je begint bij Singer aan de Oude drift 1 in Laren en ontdekt de sporen van de kunstenaars met verrassende vragen en opdrachten. Iedereen heeft een rol. De bestuurder rijdt en luistert, terwijl de bijrijder navigeert en de weetjes en vragen voorleest. Samen beantwoord je vijftien opdrachten en kinderen op de achterbank kunnen de autobingo spelen. De route van bijna 70 kilometer gaat door Laren, Blaricum, Huizen, Naarden, Bussum, Kortenhoef en Hilversum. Je maakt jouw tocht compleet met een rallybox die voorzien is van drankjes en lekkernijen.
Kijk op www.singerlaren.nl/autopuzzel voor meer informatie en bestel voor 15 april met korting.


Elektrische auto's Wmo en leerlingen

BEL De nieuwe auto’s waarmee Vervoer Gooi en Vechtstreek rijdt, worden voor ruim 80 procent elektrische voertuigen.

Hiermee wordt invulling gegeven aan de wens vanuit de gemeenteraden tot duurzaam en uitstootvrij vervoer. Er zijn in totaal 102 elektrische auto's aangekocht en de eerste veertien zijn in gebruik. Het duurzame wagenpark wordt later dit jaar nog verder uitgebreid. Eind juli worden 88 elektrische voertuigen geleverd voor het leerlingenvervoer. In opdracht van de samenwerkende gemeenten voert Vervoer Gooi en Vechtstreek sinds 1 januari 2021 het Wmo-vervoer uit en vanaf 1 augustus ook het leerlingenvervoer.

Vervoer Gooi en Vechtstreek B.V. biedt alle dagen van de week persoonlijk en betrouwbaar vervoer. Inwoners van Laren, die gebruikmaken van Wmo-vervoer, worden per 1 juli ook door Vervoer Gooi en Vechtstreek vervoerd.