Drie maanden celstraf geëist

EEMNES Voor de rechtbank in Lelystad heeft de officier van justitie een celstraf van drie maanden en een rijverbod van drie jaar geƫist tegen een 25-jarige man uit Almere.

De Almeerder had samen met zijn neef een leuke avond gehad, waarbij de whisky rijkelijk had gevloeid. Na een bloedanalyse was zijn alcoholpercentage 1,5 promille. Zelf verklaarde hij drie whisky's te hebben gedronken. Wanneer hij op 25 maart 2017 de weg naar huis op de A27 ter hoogte van Eemnes op zijn telefoon een nieuw muziekje probeert op te zetten, gaat het mis. Als hij weer omhoog kijkt, ziet hij ineens een vrachtwagen voor zich. Hij wijkt uit naar links en schampt daarbij de vangrail, waarbij de accu uit de auto slingert. De auto die achter hem reed, kon het niet ontwijken en kreeg de accu onder zijn auto. De Almeerder heeft een gebroken rugwervel opgelopen en kon elf maanden niet werken en zijn neef had zijn borstbeen gebroken met daarbij een hersenschudding en een whiplash. Door het ongeval zit er een zenuw bekneld waardoor hij voortdurend pijn heeft. Het is nog maar de vraag of hij volledig herstelt.
De officier zegt dat zij graag met de Almeerder, die niet aanwezig was, had gesproken. Nu rest haar niets anders dan hem een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen. Omdat het lang geduurd heeft, eist ze drie maanden in plaats van de zeven die er volgens de richtlijnen voor staan. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.