‘Create Your Talent’ voor jongeren

BEL Zilveren Kei, het kunstevenement voor creatieve jongeren uit de regio Gooi en Vechtstreek, organiseert in de meivakantie het event ‘Create Your Talent’.

Honderd jongeren vanaf twaalf jaar gaan dan samen met een lokale kunstenaar als coach kunst maken. In vijf middagen creëren de jongeren divers werk dat onderdeel wordt van een kunstinstallatie voor de verzameltentoonstelling ZK2021 Expo. Iedereen kan meedoen.

Event is online

Omdat het event in verband met de coronamaatregelen online moet plaatsvinden, kunnen de jongeren een tas met materiaal ophalen bij het Creative Image Lab, de pop-uplocatie van het Grafisch Atelier Hilversum, aan de Gooische Brink in Hilversum. Zij krijgen van hun kunstcoach een videoboodschap met een thema en ideeën waar ze thuis mee aan de slag gaan. Tijdens maakateliers kunnen zij in onlinemeet-ups overleggen met de andere deelnemers en vragen stellen aan hun coach.

Lokale kunstenaars

Tamar Frank, Marianne Kemp, Simone Bennett, Kay van Bellen, Lars Bogaers en Vincent van der Geest zijn de zes lokale kunstenaars die de jongeren als kunstcoach gaan begeleiden. Elke kunstenaar heeft zijn eigen expertise en gaat de jongeren leren om met verschillende materialen en technieken te werken. De materialen kunnen verf, tekenmateriaal, hout, gips, papier, printers, rollers, spijkers en nog veel meer zijn en en de technieken lopen uiteen van fotografie, film en lichtobjecten tot aan grafische vormgeving, tekenen en textiel.

Verzameltentoonstelling 'ZK2021 Expo'

Samen met de kunstinstallatie van ‘Create Your Talent' zullen de werken van ‘Expose Your Talent' te zien zijn op de verzameltentoonstelling 'ZK2021 Expo'. De expositie vindt plaats op de Gooische Brink in Hilversum van donderdag 13 tot en met zondag 30 mei. Om er zeker van te zijn dat iedereen de expositie veilig en verantwoord kan bezichtigen, wordt er een etalage-expositie voorbereid waarbij verschillende organisaties, zoals de Bibliotheek Hilversum, aan de Gooische Brink hun etalage ter beschikking stellen.

De maakateliers zijn van maandag 3 tot en met vrijdag 7 mei. Inschrijven voor ‘Create Your Talent’ kan nog tot en met donderdag 29 april via www.zilverenkei.nl. Je kunt een of meerdere middagen kiezen en meedoen is gratis.