In de sectoren waar extra werk is ontstaan zijn ze juist hard op zoek naar medewerkers.
In de sectoren waar extra werk is ontstaan zijn ze juist hard op zoek naar medewerkers. Foto: Hans Peijs

Kansen voor medewerkers klantenservice

REGIO In maart nam het aantal toegekende WW-uitkeringen in Gooi en Vechtstreek opnieuw licht af ten opzichte van de vorige maand.

In de arbeidsmarktregio Gooi en Vechtstreek telde het UWV in maart 4.543 WW-uitkeringen. Dit is een daling van 0,3 procent ten opzichte van februari. Dat meldt het UWV.

Landelijk daalde het aantal WW-uitkeringen ook licht. In de regio zijn, ondanks de toegenomen werkloosheid onder mensen met een klantcontactberoep, voor deze werkzoekenden nog steeds kansen op werk. De gevraagde functie-eisen nemen wel toe.

Verdere daling
Het aantal WW-uitkeringen in de arbeidsmarktregio Gooi en Vechtstreek nam in maart weer iets af. Eind maart 2021 verstrekte het UWV hier in totaal 4.543 WW-uitkeringen. Dat waren er twaalf minder dan een maand eerder. In vergelijking met vorig jaar steeg het aantal WW-uitkeringen in de regio Gooi en Vechtstreek met 779, ofwel 20,7 procent.

Het aantal WW-uitkeringen daalde in maart in acht van de negentien bedrijfssectoren. De grootste absolute dalingen kwamen voor in de horeca (-32 uitkeringen) en de overige commerciƫle dienstverlening (-26 uitkeringen).

Grote impact
Het aantal WW-gerechtigden dat op zoek is naar klantcontactwerk is sterk gestegen en het aantal vacatures is gedaald. Maar omdat klantcontactfuncties niet gebonden zijn aan een bepaalde bedrijfssector en de ene sector harder geraakt is door de coronacrisis dan de andere, zijn er ook kansen. Die kansen liggen met name in sectoren waar in de coronacrisis juist extra werk is ontstaan, zoals bij onlineretailbedrijven en bij de GGD's. Ook bij de overheid nam de vraag naar klantcontactmedewerkers toe vanwege de uitvoering van de crisisdienstverlening.

Eind maart verstrekte UWV hier in totaal 4.543 WW-uitkeringen