De provincie ziet in de buurten van Eemnes graag meer bomen geplant worden, zoals hier bij de boomplantdag.
De provincie ziet in de buurten van Eemnes graag meer bomen geplant worden, zoals hier bij de boomplantdag. Foto: Archieffoto: Bob Awick

Vouchers voor projecten in de buurt

EEMNES Provincie Utrecht biedt inwoners vouchers van € 500 of € 1.000 aan voor projecten die de buurt vergroenen, droogte tegengaan of zorgen voor betere waterberging.

Voorbeelden hiervan zijn het planten van bomen, de aanleg van een vijver of het vergroenen van een schoolplein. Op deze manier dragen de vouchers bij aan een groene en gezonde leefomgeving. Aanmelden voor de vouchers kan vanaf 1 juni via de website.

De vouchers zijn aan te vragen door inwoners en vrijwilligersinitiatieven die hun dorp of wijk willen vergroenen. Dit is alweer de derde keer dat de voucherregeling ‘Beleef en Bewonder!’ van start gaat.

Klimaatadaptie

Deze ronde is er extra aandacht voor projecten gericht op klimaatadaptatie. Het gaat om projecten die inzetten op het bestrijden van droogte en hittestress. In de praktijk betekent dat veelal het aanplanten van nieuwe bomen in de buurt of het inpassen van maatregelen die zorgen dat water beter de grond in kan en vastgehouden wordt.