Popkoor Dijksound doet mee aan de mobiele collecte.
Popkoor Dijksound doet mee aan de mobiele collecte. Foto: Dijksound

Popkoor Dijksound en Toneelvereniging Deo et Arti collecteren voor cultuur

EEMNES Popkoor Dijksound en Toneelvereniging Deo et Arti springen op de bres voor cultuur. Zij nemen tot en met 5 juni deel aan de collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds, voorheen bekend als Anjeractie.

De collecte is voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst is voor de organisaties die actief collecteren.

Goed gebruiken

Organisaties kunnen het geld goed gebruiken en besteden dit bijvoorbeeld aan de aankoop van nieuwe instrumenten of uniformen, het opleiden van jeugdleden en aan een grote voorstelling ná corona. “Met deze actie krijgen de lokale Utrechtse cultuur- en natuurverenigingen een enorme boost. Dit versterkt de gemeenschapszin. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds”, laat het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht weten.

Veiliger

“Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie.”

"Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto-opbrengst weer teruggeeft aan de organisaties die actievoeren."