In maart hebben de verenigingen een subsidieverzoek ingediend.
In maart hebben de verenigingen een subsidieverzoek ingediend. Foto: Bob Awick

Subsidie Sport en Scouting 2021 toegekend

REGIO De college's van de gemeenten Laren en Blaricum hebben op 1 juni besloten om aan meerdere sport- en scoutingverenigingen subsidie toe te kennen.

De subsidies zijn bedoeld voor investeringen in de accommodaties van de verenigingen. De verzoeken die sport- en scoutingverenigingen uit de gemeenten hiervoor begin maart konden indienen, zijn getoetst aan de geldende criteria.

Een van de criteria is dat de partijen zelf zorgen voor een rechtsevenredig deel aan eigen financiering. Met de subsidies wil de gemeente helpen om de sport- en scoutingverenigingen toekomstbestendig en toegankelijker voor mensen met een beperking te maken.

“De subsidie draagt bij aan de grote sociale en maatschappelijke waarde die de verenigingen vertegenwoordigen”, melden de gemeenten. “De opwaardering van een bestaande accommodatie kan er namelijk voor zorgen dat meer inwoners van de voorziening gebruik gaan maken.”

Laren

In totaal is er € 255.000 toegezegd aan de verenigingen uit Laren. Tennisclub ‘T Laer krijgt een bijdrage voor het vernieuwen van het hekwerk en het moderniseren van het clubhuis. SV Laren ‘99 zal met de subsidie een speelveld realiseren. Scouting Raboes ontvangt subsidie voor het vernieuwen van het hang-en-sluitwerk van het clubgebouw. Tennisvereniging LLTC voor het aanleggen van all weather smashcourtbanen, vier padelbanen en infrastructuur ter voorkoming van overlast. En hockeyclub LMHC voor aanpassingen aan het clubhuis en het realiseren van een techniekveld.

'We willen bewegen zo toegankelijk mogelijk maken'

Blaricum

Drie verenigingen uit Blaricum hebben de subsidie toegekend gekregen voor in totaal € 56.487. De drie verenigingen die de subsidie ontvangen zijn scouting Tymen de Sayer, de Blaricumse Voetbalvereniging, en Stad en Lande Ruiters. De scouting ontvangt de subsidie voor het onderhoud van de accommodatie, de voetbalvereniging voor het realiseren van kantplanken voor de kunstgrasvelden en de rijvereniging voor het plaatsen van led-verlichting en aanpassingen aan de accommodatie.

"Met deze subsidie kunnen we de verenigingen helpen om de accommodaties te verbeteren en ook aantrekkelijker te maken voor alle groepen uit onze gemeente,” aldus wethouder Kennis uit Blaricum. "Bewegen is belangrijk en dat willen we zo toegankelijk mogelijk maken.”