In de traditie van Hotel Hamdorff organiseert Singer Laren een serie soirees.
In de traditie van Hotel Hamdorff organiseert Singer Laren een serie soirees. Foto: Singer Laren

Feestelijke heropening Singer Laren

LAREN Singer Laren opende op zaterdag 5 juni haar deuren met de heropeningstentoonstelling ‘De affiches van Hamdorff’ in villa De Wilde Zwanen.

De tentoonstelling is opgezet in samenwerking met het Erfgoedfestival. Het Erfgoedfestival Gooi & Vecht staat dit jaar in het teken van het ontdekken van grensverleggers, uitvinders en wereldverbeteraars. “In dit thema kan de grensverleggende cultureel ondernemer Jan Hamdorff niet ontbreken”, meldt Singer Laren.

Swingende affiches

Jan Hamdorff transformeerde herberg De Vergulde Postwagen aan de Brink rond 1900 tot Hotel Hamdorff. De expositie toont een serie affiches die de geschiedenis van het hotel verbeelden. “Kleurrijke en swingende affiches waarin kunst en muziek samensmelten met een heerlijke dosis humor”, vertelt het Singer. “Samen met foto’s en ander documentatiemateriaal vertellen ze het succesverhaal van Hotel Hamdorff als het culturele hart van Laren.”

Singer Soirées

“Naast de grote jaarlijkse kunsttentoonstelling biedt Hotel Hamdorff iedere zomer een spraakmakend programma vol muziek en feesten waarop volop modern wordt gedanst”, vertelt het Singer. Volgens traditie organiseert het museum zodoende een serie soirées, waarvan de eerste afgelopen vrijdag plaatsvond. “Het zijn tien vrijdagavonden met een diner in de beeldentuin, muziek, dans, een tentoonstellingsbezoek en korte lezingen door onder anderen museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm."