De kinderburgemeester van Hilversum overhandigde de prijs aan winnares Elsa.
De kinderburgemeester van Hilversum overhandigde de prijs aan winnares Elsa. Foto: Marlou Hensen

Prijsuitreiking posterwedstrijd ‘Rookvrij is de Kunst’

LAREN Singer Laren organiseerde op zondag 20 juni een feestelijke afsluiting van de expositie rondom de posterwedstrijd ‘Rookvrij is de Kunst’. Tijdens de afsluiting werd de prijs voor de allermooiste poster uitgereikt.

Middels de posterwedstrijd konden kinderen uit het Gooi en Vechtstreek laten zien dat zij liever rookvrij opgroeien. Uit de 45 ingezonden posters koos de jury van de wedstrijd - de kindergemeenteraad van Hilversum, een kinderwerker en een roker - in mei de twaalf beste posters.

Die waren hierna te zien als raamexpositie bij Singer Laren. De 10-jarige Elsa uit Hilversum kreeg afgelopen zondag de prijs voor de allermooiste poster, uitgereikt door de kinderburgemeester van Hilversum.
Tijdens de prijsuitreiking waren bijna alle twaalf winnaars aanwezig met één van hun ouders.

Bellenblaas

Ook woonde de directeur van de GGD, René Stumpel, de uitreiking bij. "De prijsuitreiking was zeer geslaagd”, vertelt Marlou Hensen, adviseur Gezondheidsbevordering GGD Gooi en Vechtstreek. "Er waren hapjes en drankjes, en er was een bellenblaas. Want ‘blaas eens wat anders uit dan rook'.” Dat was de quote van de winnende poster, die de afgelopen weken te zien was langs de weg op verschillende plekken in de regio.

Hensen vertelt dat ze enthousiaste reacties heeft ontvangen. "Iedereen vond het een goede, mooie actie en iedereen vond het leuk dat het op een creatieve manier werd uitgevoerd. Ook waren de kinderen heel fanatiek en serieus met het maken van de posters.”

Bijna alle twaalf de winnaars waren aanwezig bij de uitreiking.
Tijdens de prijsuitreiking waren de twaalf winnende posters te zien.