De aangewezen locatie heeft meerdere voordelen, vertelt wethouder Den Dunnen.
De aangewezen locatie heeft meerdere voordelen, vertelt wethouder Den Dunnen. Foto: Carin van den Berg

Dagopvang voortaan in Schering & Inslag

LAREN De gemeente Laren heeft muziekcentrum Schering & Inslag beschikbaar gesteld voor een dagopvang voor mensen met lichte dementie. 

De King Arthur Groep zal de opvang vanaf juli verzorgen, aangezien de gebruikelijke aanbieders van Wmo-dagbesteding die zorg niet continueren. “Zo kunnen we de mantelzorgers toch een tijd lucht geven en krijgen we langzaam maar zeker een mooie vulling van Schering & Inslag”, vertelt wethouder Den Dunnen. 

Veranderingen in het gebouw

De meeste organisaties en verenigingen die momenteel ook gebruikmaken van Schering & Inslag verplaatsen niet. De voedselbank verschuift wel naar een andere ruimte. Versa Welzijn krijgt een plek aan de voorkant van het Brinkhuis.

Versa Welzijn organiseert weliswaar al een dagopvang voor ouderen, maar die is volgens wethouder Den Dunnen niet geschikt voor mensen met lichte dementie. “Zij hebben andere aandacht nodig en hebben meer baat bij andere activiteiten”, legt Den Dunnen uit. 

Samenwerking

'Licht dementerende ouderen hebben baat bij andere activiteiten'

De dagopvang voor die doelgroep werd in Laren aanvankelijk verzorgd door organisaties als Vivium en Amaris. "Die organisaties wilden zich niet inschrijven voor een nieuw contract”, vertelt Den Dunnen. "Ze vonden de compensatie niet genoeg en besloten collectief om ermee te stoppen. De gemeente moest dus op zoek naar een organisatie die de dagopvang wilde overnemen.” De King Arthur Groep verzorgt al in meerdere plaatsen in de regio dagopvang voor licht dementerenden. De organisatie bood zich aan om die dagopvang ook in Laren op zich te nemen, mits de gemeente het vervoer en een ruimte beschikbaar stelde. "Het vervoer is geregeld met het regionale Wmo-vervoer dat per 1 juli ingaat.” De locatie is vijf dagen per week beschikbaar gesteld voor de dagopvang.