De Larense kermis is kleinschaliger dan normaal, maar dat mag de pret niet drukken.
De Larense kermis is kleinschaliger dan normaal, maar dat mag de pret niet drukken. Foto: Bob Awick

Veel bezoekers Larense kermis, in Blaricum gaat het niet door

REGIO De Larense kermis trok in het eerste weekend na de officiële opening veel bezoekers aan. In Blaricum gaat de kermis toch niet door.

Afgelopen zaterdag opende burgemeester Nanning Mol de Larense kermis bij de oliebollenkraam, waar hij gratis oliebollen uitdeelde aan de bezoekers.

Kermismis

Op de tweede dag van de Larense kermis vond de elfde Kermismis plaats. Vorig jaar werd deze vanuit de poffertjeskraam uitgezonden via een live stream, maar dit jaar was de Kermismis weer vertrouwd bij de botsauto’s van de familie Speelman. De mis werd gegeven door aalmoezenier Bernard van Welzenes. De viering werd muzikaal ondersteund door muziekvereniging Sint Jan. 

Geen Blaricumse kermis

Kermisexploitanten die van 16 tot en met 18 augustus op de Blaricumse kermis zouden staan, hebben besloten dat ze toch liever pas volgend jaar weer aanwezig zijn. Het opstellen van de kermisattracties op het Harde in Blaricum gaat dus alsnog niet door.

Vanwege de geldende afstandsregel liet de gemeente op 25 juni weten de attracties te verplaatsen naar het Harde. Op deze locatie is meer ruimte dan in het centrum van het dorp, waardoor er toch een kermis kon worden gehouden. De kermisexploitanten hebben echter na rijp beraad besloten liever volgend jaar weer aanwezig te zijn, wanneer de kermis wél in het centrum kan plaatsvinden. 

Kleine attractie

Om toch een kleine kermis te kunnen organiseren, onderzoekt de gemeente of deze kan worden opgezet zoals vorig jaar. In 2020 was er een oliebollenkraam en een kleine kinderattractie bij de muziektent in het dorp. De activiteiten van de Oranjevereniging kunnen op 16, 17 en 18 augustus doorgaan indien er voldaan kan worden aan de geldende coronamaatregelen.

"Hopelijk is het volgend jaar weer mogelijk om een volledige Blaricumse kermisweek te organiseren”, laat de gemeente weten. “Inclusief de kermisattracties, volksfeesten en horecafestiviteiten.”