De schrijfster mocht vol trots haar boek overhandigen aan Johnny de Mol.
De schrijfster mocht vol trots haar boek overhandigen aan Johnny de Mol. Foto: Marije Boerboom-Oosterman

Boekpresentatie Blaricumse schrijfster

BLARICUM De Blaricumse schrijfster Marije Boerboom-Oosterman presenteerde vorige week maandag haar nieuwste boek ‘Groep 8: bijzonder en raar jaar’. 

De boekpresentatie vond plaats in Moeke Spijkstra, waar Marije het eerste exemplaar aan Johnny de Mol overhandigde.

Een middag vol trots

“De boekpresentatie was een geweldige, gezellig, relaxte en goed georganiseerde middag”, vertelt Marije. “Mede door de fantastische presentator Eduard Schaepman, die op een hele leuke wijze vragen stelde aan de aanwezige kinderen van groep 8, de juf, het hoofd van de school, de klassenouders, mijn gezin en mijzelf. Vervolgens werd ik nog spontaan door Johnny de Mol geïnterviewd en mocht ik daarna met trots mijn eerste boek officieel aan hem overhandigen.”

‘Groep 8: bijzonder en raar jaar’

Marije is jarenlang klassenouder geweest. Omdat het laatste jaar van haar dochter op de basisschool zo bijzonder en raar was door de coronacrisis, besloot Marije dit vast te leggen. Ze schreef het boek ‘Groep 8: bijzonder en raar jaar’. Naast de hoogtepunten en gekte van het laatste schooljaar laat Marije ruimte voor zwaardere thematiek. De schrijfster geeft de lezers de les mee om elkaar niet zo maar te beoordelen en goed te zijn voor andere mensen. “Ze heeft het boek met veel plezier geschreven”, laat uitgever Boekscout weten. 

In het boek hebben de kinderen van groep 8 het ontzettend naar hun zin in hun laatste jaar op de basisschool. Ze verzinnen allerlei leuke en gekke dingen om te doen. Maar dan gebeurt er plotseling iets raars. Door een pandemie mag niemand meer naar school en moeten de kinderen thuis blijven. Ze maken zich zorgen: hoe moet dit nu? Gaan alle leuke activiteiten die ze bedacht hebben - de musical, kamp en het eindfeest - nog wel door?

Goede reacties

Marije meldt dat ze veel goede reacties op haar boek heeft ontvangen. “Ik vind het heel spannend om te horen wat de lezers ervan vinden”, vertelt ze. “Maar het is zo leuk om te horen dat kinderen van verschillende leeftijden het boek lezen en het super leuk vinden. Ook ouders, opa’s en oma’s herkennen veel in het boek, waarbij hun eigen herinneringen van de basisschool naar boven komen.”