De seizoenstart zal worden ingevuld door zangeres Colette Wickenhagen en de band.
De seizoenstart zal worden ingevuld door zangeres Colette Wickenhagen en de band. Foto: Blaercom Jazz Café

Blaercom Jazz Café start nieuw seizoen in oktober

Cultureel

BLARICUM - Het Blaercom Jazz Café gaat na een lange coronastop weer vol goede moed van start. Er is echter wel wat veranderd: de zondagmiddagconcerten zijn voortaan op de eerste zondag van de maand. Daarom is de aftrap van het nieuwe seizoen nu op zondag 3 oktober.

De seizoenstart zal worden ingevuld door zangeres Colette Wickenhagen met pianist Clous van Mechelen. Hij wordt bijgestaan door Aad Overeem (saxofoon), Nol van Bennekom (contrabas) en Frans Meijer (drums). Traditiegetrouw is er ook weer een bittergarnituur.

Het team van dorpshuis De Blaercom aan de Schoolstraat 3 in Blaricum heeft er veel zin in. “Alles heeft in ons vernieuwde dorpshuis veel te lang op een laag pitje gestaan”, zegt hoofdbeheerder Paul Molenkamp. “Steeds dacht je, nu zal het wel eens een keer normaal worden en dan kwam er weer een beperkende maatregel. Begrijpelijk natuurlijk, maar na anderhalf jaar duimen draaien word je wel zat. Ons jazzpubliek is volledig gevaccineerd en we hebben gezien wat er tijdens de Formule 1 in Zandvoort allemaal mogelijk bleek. Dus we gaan er weer tegenaan.”

Programmeur Nol van Bennekom is blij dat hij de vrolijke zangeres Colette Wickenhagen heeft weten te strikken. Ze zingt graag met Clous van Mechelen als haar begeleider op piano. Zij reageerde volgens de organisatie ook enthousiast. Colette heeft veel podiumervaring, zowel met big bands als met kleine combo’s. Ook heeft ze internationaal opgetreden.

Het concert begint zondag 3 oktober om 15.00 uur. De toegangsprijs is €10,-. Reserveren kan via info@blaercom.nl of telefonisch 035-5314383.