De Boer-Leijsma: "Naast de veiligheid is het ook nog eens erg leuk om te doen en natuurlijk goed voor je lichaam."
De Boer-Leijsma: "Naast de veiligheid is het ook nog eens erg leuk om te doen en natuurlijk goed voor je lichaam." Foto: Pexels

Zwemlessen voor statushouders van start in de BEL

Sport

REGIO - Op 7 oktober startte de eerste groep statushouders met zwemlessen bij De Biezem. Het gaat om tien lessen waarbij de deelnemers uit de BEL-gemeenten de beginselen van het zwemmen aangeleerd krijgen.

Wethouder Wilma de Boer-Leijsma was namens de drie gemeenten aanwezig bij de start om de deelnemers succes te wensen: “Kunnen zwemmen is ontzettend belangrijk”, vertelt ze. “Vooral in ons land waar veel water is. Het blijkt immers dat veel mensen die in ons land verdrinken een buitenlandse afkomst hebben. Daar willen we met het aanbieden van de zwemlessen aan statushouders iets aan doen. Niet iedereen is in staat om de zwemlessen zelf te kunnen betalen. Naast de veiligheid is het ook nog eens erg leuk om te doen en natuurlijk goed voor je lichaam.”

Het grootste deel van de zwemlessen wordt gefinancierd vanuit het Sportakkoord, maar de deelnemers betalen zelf ook een kleine bijdrage: 1 euro per les. Er doen per groep ongeveer acht tot tien mensen mee. De verwachting is dat er twee groepen zullen starten. De zwemlessen zijn vooral bedoeld voor volwassen statushouders.