Afbeelding
Foto: Johannes Wilkens

Meike Krumpelman uit Eemnes neemt deel aan Solar Challenge Morocco

Algemeen

EEMNES - Sinds eind september zit het Groningse solar racing team Top Dutch Solar Racing in Agadir in Marokko. Zij zijn zich aan het voorbereiden op de Solar Challenge Morocco, die race begint op 25 oktober en er doen teams mee uit heel Europa. Meike Krumpelman uit Eemnes één van de slechts 22 studenten die de uitdaging aangaan.

Met hun auto ‘Green Spirit’ nemen ze deel aan de allereerste editie van de Solar Challenge Morocco. De race gaat van start op 25 oktober in Agadir en eindigt op 29 oktober. Tijdens deze 5 racedagen moeten Top Dutch Solar Racing en alle andere teams 2500 km door de Sahara-woestijn rijden. Deze race is georganiseerd als alternatief voor de Bridgestone World Solar Challenge die in februari 2021 zou hebben plaatsgevonden, maar helaas door de COVID-19 pandemie werd afgelast.

Eén van de studenten die hieraan deelneemt is dus Meike Krumpelman uit Eemnes. Haar rol binnen Top Dutch Solar Racing is Travel Logistics Coördinator en Safety Officer. Dat houdt in dat ze onder andere verantwoordlijk is voor het organiseren van events, het transport van de auto en van het team naar Marokko. Als Safety Officer waarborgt ze de veiligheid van alle teamleden voor en tijdens de race.

Top Dutch Solar Racing maakt deel van een studententeam uit Groningen die samen een zonneauto bouwen. Er zit hier een variatie van MBO, HBO en WO- studenten en dat is wat Top Dutch Solar uniek maakt: multidisciplinaire teams zijn de toekomst.